Psydate logo
Over ons

Wie is PsyDate?

PsyDate wordt gevormd door jongeren. De oprichter van het platform behandelt meer dan 15 jaar cliënten in de GGZ en in deze instelling worden studenten die hun masterstage doen, met enthousiasme opgeleid.

Over ons
Lerend en Professioneel
in opleiding tot

Lerend en Professioneel

Alleen studenten die ingeschreven staan bij een Nederlandse Universiteit of Hogeschool werken aan de hulpvragen van cliënten binnen PsyDate. Zij hebben ten minste één relevant vak gevolgd. De student werkt daarnaast volgens de GGZ richtlijnen, die beschikbaar zijn op www.ggzstandaarden.nl De student zal de daar beschreven basisinterventies inzetten in de gesprekken met de hulpzoeker. Voor intervisiedoeleinden kan de student na elk gesprek een geluidsopname downloaden. Dit kan alleen na uitdrukkelijke toestemming van de hulpzoeker. Hierdoor kan de kwaliteit van het werk van de student worden verbeterd. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kan de student supervisie aanvragen bij een seniorpsycholoog, met veel praktijkervaring.

text baloon
Benieuwd wat jij kan insturen?
Onderwerpen

Benieuwd wat jij kan insturen?

Is mijn vraag wel groot genoeg? Is mijn probleem wel goed genoeg? Dat is wat er wellicht door je hoofd heen gaat. Met PsyDate is geen vraag te klein, alle psychologen staan klaar om jou te ondersteunen. Wat stuur je in?

 • Ik voel me alleen ook als ik uitga met mijn vrienden. Hoe heb ik het wel gezellig? Last 3/10: Ik heb er vaak (elke week) een beetje last van.
 • Ik heb erg veel zenuwen waardoor ik op zie tegen mijn rijexamen. Hoe krijg ik mijn zenuwen onder controle? Last 5/10: Ik heb er dagelijks last van, maar ik functioneer verder goed op school, mijn werk en thuis
 • Ik irriteer mij vaak aan mij broertje, we hebben vaak ruzie. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Last 2/10: Ik heb er soms (eens per maand) last van
 • Ik schaam mij voor mijn tenen, met de zomer durf ik in het openbaar geen slippers aan te doen. Hoe los ik dit op? Last 4/10: Ik heb er vaak (eens per week) last van, maar functioneer verder goed op school, mijn werk en thuis

Ben je benieuwd waar je allemaal uit kan kiezen tijdens het insturen van een vraag? Hier staat een lijst met alle soorten onderwerpen.. 

“Connecten met een student voelt laagdrempeliger dan met een professional, maar kan even waardevol zijn.”

- Marlon (27)
Altijd en overal
Toegankelijkheid

Altijd en overal

PsyDate is een platform dat jij als vraagsteller en student overal kunt gebruiken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een device dat verbonden is aan het netwerk. Het platform is 24/7 te bezoeken. Hierdoor kun je contact opnemen met elkaar wanneer jij wilt. Je kunt elkaar niet storen wanneer een van de twee niet online is op het platform. Zo zorgen we ervoor dat je niet 's nachts om 2 uur gebeld kan worden door elkaar.

“Als me iets dwars zit gebruik ik dit platform. Zo krijg ik een paar studenten waar ik redelijk vaak mee af kan spreken, als ik wil”

- Reda (22)
Alleen te zien voor psychologiestudenten binnen PsyDate

Voorbeeldvraag

D. (29)
D. (29) Leerkracht basisonderwijs

Diploma op zak, 7 jaar werkervaring en nu begint het te knagen... is dit het dan? Ga ik dit, tot mijn pensioen, jaar in jaar uit doen? Last van: 2/10 = "Ik heb er soms (eens per maand) last van"

Elkaar helpen

Maatschappelijke impact

PsyDate is een platform zoals een datingsite waar studenten en jongeren elkaar vinden- om elkaar te helpen! Jongeren worden in PsyDate geholpen met vragen en studenten (psychologie en orthopedagogiek, HBO en WO) krijgen in PsyDate meer gesprekservaring. Daarom is PsyDate is het platform met maatschappelijke impact. Het is het medium waar je naartoe gaat als je iets vertrouwelijks wil bespreken met een leeftijdsgenoot die goed kan luisteren en je ook verder helpt.

text baloon
Wat is er te zien?
Beveiligde omgeving

Wat is er te zien?

Als je je vraag instuurt verschijnt deze in het persoonlijke dashboard van elke student binnen PsyDate. De student ziet de datum dat je de vraag hebt ingestuurd, jouw voornaam en leeftijd en de omschrijving van het onderwerp dat je hebt aangeklikt, bijvoorbeeld Angst of spanning/ solliciteren. Ook is te zien welk cijfer je hebt gegeven op een schaal van 0 tot 10. Pas wanneer de student klikt op 'Bekijk' opent het stukje wat je zelf hebt geschreven.

Review sectie

Wat zeggen anderen?

 • Eunice Snijders
  Eunice Snijders Master student Clinical Child, Family and Education Studies (Orthopedagogiek) Universiteit Utrecht

  ik weet zeker dat psychologie en orthopedagogiek studenten hier veel van zullen leren. Ik ben van mening dat je in de praktijk tenslotte het meest leert.

 • Manon Bos
  Manon Bos Schoolpsycholoog (MSc) bij Zaanlands Lyceum

  Dit past zeker bij de ondersteuningsvraag van veel leerlingen die de drempel naar de huisarts vaak te hoog vinden of zich een beetje te oud vinden voor bijvoorbeeld de kindertelefoon

 • Leonie van Jaarsveld (22)
  Leonie van Jaarsveld (22) Master student psychologie Rijksuniversiteit Groningen

  Door de ervaring die ik opdoe met PsyDate sta ik 1-0 voor bij het zoeken van een stage

 • Reda (22)
  Reda (22) Vraagsteller, student hogeschool Leiden

  Ik vind het echt tof om te zien dat dit wordt aangeboden, niet iedereen heeft namelijk toegang tot een psycholoog o.i.d. en PsyDate is een uitstekend platform waar dat wel kan!